Оперната прима Красимира Стоянова, носител на почетната титла камерзенгерин на Щаатсопер

...
Оперната прима Красимира Стоянова, носител на почетната титла камерзенгерин на Щаатсопер
Коментари Харесай

Сопраното Красимира Стоянова ще блесне в "Евгений Онегин"

Оперната прима Красимира Стоянова, притежател на почетната купа " камерзенгерин " на Щаатсопер - Виена, ще блесне на сцената на Зала 1 на 21 декември, когато Новогодишният музикален фестивал в НДК посреща концертното осъществяване на операта " Евгений Онегин " от Чайковски. Тя ще извърши партията на Татяна паралелно с надарените си сътрудници Атанас Младенов - баритон (в партията на Евгений Онегин); Михаил Михайлов - тенор, мецосопраното Виолета Радомирска (Олга), която през сегашния сезон дебютира на сцената на Миланската канара, и Иво Станчев - бас (Княз Гремин). Концертът е копродукция на БНР и НДК и е с присъединяване на Симфоничния оркестър и хор на БНР с диригент Павел Балев. Билетите са към този момент в продажба на цени от 25 до 80 лв.. Специални понижения има за възпитаници, студенти и пенсионери, а деца под 12 година влизат с билет от 10 лева. 

Новогодишният музикален фестивал тази есен се открива на 15 декември с осъществяване на камерния оркестър Cameristi della Scala. В Зала 1 на НДК ще звучат известни произведения от италиански композитори. Репертоарът на оркестъра, един от двата щатни на фамозния милански оперен спектакъл " Ла Скала ", включва главните композиции за камерни оркестри от барока до през днешния ден, в това число със особено внимание към по-малко известни италиански инструментални произведения от XIX век. Дългогодишната непрекъсната работа с най-големите диригенти от интернационалната сцена - от Рикардо Мути до Даниел Баренбойм, имат съществена роля и способстват за оформянето на звука на Cameristi della Scala и дефинира техния присъщ тембър и фразировка. Билетите са на общоприети цени от 30 до 80 лв.. 

На 17 декември пък на сцената в Зала 1 ще танцуват две балетни звезди от международна големина. Примабалерината Яна Саленко и Мариан Валтер ще бъдат солисти в спектакъла " Дон Кихот " от Лудвиг Минкус. Хореографията и режисурата са на Аршак Галумян, също посетител от Щатсбалет -  Берлин. Яна Саленко е измежду най-високо ценените прими на интернационалната балетна сцена и е непрекъснат гост-солист в Кралската опера " Ковънт Гардън " - Лондон, и Мариинския спектакъл - Санкт Петербург. Спектакълът е режисура на Държавната опера - Стара Загора, чиято интернационална балетна натрупа под управлението на Силвия Томова напоследък означи удивително израстване.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР